Välkommen till Åkarps IBK!

Åkarps Innebandyklubb startades den 10/1 -1996.

Vi är ca 200 medlemmar från 6 års ålder och uppåt. Vi har 4 flicklag och 3 pojklag i seriespel, poolspel och knatteliga. Vi har ett damlag i Division 2 och ett herrlag i Division 3 samt ett motionslag för damer. Våra hemmamatcher spelas i huvudsak i Dalslunds idrottshall (Elevvägen, Åkarp) och i Burlövs sporthall (Svenshögsvägen 2, Arlöv). Vår klubblokal har vi i Dalslunds Idrottshall.

För att anmäla dig till klubben, tryck här!
Kallelse till årsmöte
2017-04-05 18:52
Välkomna på årsmöte i Åkarps IBK, torsdagen den 27 april, 18.30, i klubbrummet Dalslundshallen (dörren längst till höger). Anmälan senast 23 april till catharina.uden@gmail.com (så att vi vet hur mycket fika som går åt).

Eventuella motioner skall sändas omgående till catharina.uden@gmail.com. Årsmöteshandlingar kommer att finnas tillgängliga en vecka innan mötet.

För föredragningslista hänvisas till klubbens stadgar, paragraf 21.

Välkomna!
STYRELSEN
Malmö FCB kvartsfinal 23/3 - rabatt
2017-03-21 12:32

Hej Skånska innebandyvänner!

Det är med stor glädje och stolthet som Malmö FBC i veckan kan bjuda på slutspelsinnebandy i Malmö och Baltiska Hallen för första gången någonsin! Våra damer knep den sista slutspelsplatsen och får i kvartsfinalen möta suveräna seriesegrarna IKSU som har siktet inställt på SM-finalen i Globen den 22 april. För oss börjar säsongen om från noll igen efter att vi nått vårt mål att gå till slutspel. Vi har absolut inget att förlora i kvartsfinalserien mot IKSU, det är ingen som förväntar sig att vi ens ska vara i närheten av att vinna en match mot kanske världens bästa klubblag. Det är ett läge som vi älskar, att slå ur underläge, och med hjälp av ett stort stöd på läktarna hoppas vi kunna göra det riktigt obekvämt för IKSU redan i den första kvartsfinalen som spelas på torsdag 23/3 i Baltiska Hallen kl. 18.30.

Givetvis vill vi bjuda in alla våra Skånska innebandyvänner till att vara med och ta del av innebandyfesten i Baltiskan på torsdag! Därför har vi tagit fram ett föreningserbjudande till torsdagens match.

Föreningserbjudande: Om ni kommer med 12 st eller fler spelare/ledare/medföljande föräldrar till matchen på torsdag betalar ni endast 50 kr/biljett. Ordinarie pris (120 kr för vuxen och 80 kr för ungdom). Föranmälan där ni uppger antalet biljetter som önskas krävs senast på onsdag 22/3 till publik@malmofbc.se.

Välkomna till en historisk match i Baltiska Hallen!

Malmö FBC Dam A

Åkarps damer spelade oavgjort mot Höllviken
2017-03-12 14:34

Åkarps damer kämpade hårt för att vinna bortamatchen mot Höllviken men matchen slutade oavgjort 5-5 efter stor dramatik.

Åkarp fick en bra start och laget tog ledningen med 1-0, men därefter tog hemmalaget Höllviken över spelet och plötsligt men mindre lustigt så var Åkarp i underläge med 1-4. Åkarps tjejerna gav dock inte upp utan visade prov på fin inställning vilket gjorde att laget kunde gå ifatt till 4-4. Höllviken tog ledningen på nytt med 4-5 och då såg det tufft ut. Åkarp låg på hårt i slutet av matchen och kunde också kvittera till 5-5. Åkarp hade dessutom flera fina chanser att avgöra, men matchen slutade oavgjort 5-5.

1-0 Michelle Sandqvist assist Agnes Önnevik

4-2 Julia Nilsson assist Agnes Önnevik

4-3 Anna Göransson assist Charlotte Önnevik

4-4 Agnes Önnevik assist Marinda Dalgart

5-5 Alicia Lindmark

Åkarps tjejer 01/02 vann mot serieledarna Örkelljunga
2017-03-12 13:21

Åkarps tjejer 01/02 vann en meriterande seger när laget besegrade serieledarna Örkelljunga på bortaplan med 4-3 i en bra och spännande match. Örkelljunga låg innan matchen i delad serieledning med Lund så matchen var verkligen viktig.

Den förta perioden blev verkligen svängig och spelet böljade fram och tillbaka. Åkarp tog ledningen tidigt med 1-0 genom My Morén. Därefter gjorde Örkelljunga två snabba mål till 1-2, innan paus kvitterade Åkarp till 2-2 genom My Morén, men Örkelljunga gav sig inte utan gjorde 2-3. Den andra perioden slutade mållöst så inför tredje var Örkelljunga i ledningen med 2-3. Med fem minuter kvar spelade Agnes Önnevik fram bollen till Therese Andersson som från nära håll tryckte in 3-3. Slutet blev dramatiskt och med 36 sekunder kvar av matchen gjorde Agnes Önnevik segermålet fram till 4-3. Hela laget gjorde en mycket fin insats och målvakterna Tove Robertsson och Hedvig Lindgren svarade för flera härliga räddningar.

1-0 My Morén assist Therese Andersson

2-2 My Morén