SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
F10/11

Välkomna till F10/11 sida!

 

Ni kan även följa oss på Instagram (akarpsibk.f1011)

 

Vi tränar tisdagar och torsdagar, kl. 18:30-20:00, båda tillfällen i Dalslunds idrottshall, Åkarp. 

 

Vi spelar i Pantamera, Flickor E Södra Höst, säsongen 2022.

http://statistik.innebandy.se/ft.aspx?scr=fixturelist&ftid=32707

 

(5 mot 5 + målvakt).

 

Vi spelar i Pantamera, Flickor E Svår Vår, säsongen (vt) 2023.

http://statistik.innebandy.se/ft.aspx?scr=table&ftid=33969

 

(5 mot 5 + målvakt).

 

Tränare:

Johan "Nice" Månsson 0733-362666 (johanx.mansson@tetrapak.com)

Patrik "PP" Peterson 0709-372875 (patrikalexpeterson@gmail.com)

Anders Håkansson 0763-473680 (anders_hakansson@hotmail.com)

Ida Månsson 0727-174600 (ida-mansson@hotmail.com)

Härlig avslutning på seriespelet
2023-03-19 23:13
Ett glatt gäng efter bortavinsten i serieavslutningen mot FCH

Dags för sista seriematchen denna säsong, merparten av truppen samlades som vanligt på mathusets parkering i Åkarp då det vankas bortamatch, det var några tjejer som inte mötte upp i Åkarp utan kom direkt till Arena B i Helsingborg denna soliga söndag (19/3 kl. 16:00) för att anta oss en ny bekantskap nämligen FC Helsingborg. När vi kom in till hallen så fick vi reda på att matchen blir framflyttad till ca kl. 16:30 pga matchen som spelades innan var försenad.

 

Förutsättningarna var glasklara för vår del, en poäng eller mer och vi slutar på en tredjeplats i tabellen.

 

Vi mönstrade följande lag;
Julle i mål, Bella/Nea som backar bakom Edith/Lykke/Sanna, Noellé/Siri som backar bakom Mollan/Clara/Vaneza. Ellie och Elvira tog hand forwardsbytena, endast Ella av tjejerna som inte kunde medverka i dagens match. Ida var iväg på egen match så hon kunde inte heller.

 

Åka taggad som aldrig förr hängde med och fick plats på avbytarbänken idag för att supporta tjejerna! Support även från en stor föräldrarskara som hade tagit sig till Helsingborg, kul :-)

 

Vi börjar lite avvaktande men ju längre perren går ju mer tar vi över och gör två mål de sista fyra minuterna och går således till periodpaus med en tvåmålsledning. Andra perioden är kantat av lite felbeslut här och var och perren känns som ett ställningskrig, inga mål tillkomner på något av hållen. Nu gäller det att hålla fokus sista femton då en tvåmåls ledning i innebandy inte är mycket att hänga i granen.....Vi trycker på och skapar en hel del chanser men hemmakeepern gör många fina räddningar och ser till att hålla FCH vid liv i matchen, vi gör det så viktiga nästa målet i matchen en bit in i perren och det känns som att matchen är klar, men Helsingborg reducerar när det återstår dryga tre minuter genom ett hopslag? och bollen får en konstig båge och ställer Julle i målet.

 

Lite nerv trots allt och vi tar en time-out för att lugna ner oss och pratar om att "stänga ner" de farliga ytorna och döda tid, vilket tjejerna gör på ett bra sätt, tiden går fort och hesa Fredrik ljuder, stor glädje hos våra tjejer :-) De inköpta hattarna åkte fram och det blev fotografering framför målet med laget och sedan den klassiska segerdansen.

 

Vi åker hem med tre poäng och seriespelet avslutas på bästa sätt för vår del då vi slutar på en fin tredje plats i tabellen. Vi är det enda lag som besegrar serievinnarna Malmhaug (grattis till seriesegern) och vi gör dessutom hälften (fem) av alla Malmhaugs insläppta mål (tio)......

 

Period 1 (0-2)
0-1 Clara (ass Vaneza)
0-2 Clara (ass Mollan), står Elvira i matchprotokollet

 

Period 2 (0-0)
 
Period 3 (1-1) 
0-3 Clara (UA)
1-3 FC Helsingborg 

 

Matchens ÅIBK spelare gick till Siri idag som fick äran att få den "limegröna bollen" om sin hals. Nästa match är det hennes tur att utse någon i laget.

 

Kommande helg är det som bekant Skånemästerskapen (SkM) i Skurup på lördagen 25/3 och beroende på vilken placering tjejerna kommer på i gruppspelet avgör om vi ska bege oss till Helsingborg (1:a el 2:a) eller Staffanstorp (3:a el 4:a) på söndagen 26/3 för slutspel. Laddar och taggar vi till redan nu inför SkM.

 

/Tränarstaben

Tillbaka i vinnarspåret
2023-03-14 23:52

Dags för match, då den framflyttade söndagsmatchen (12/3, kl. 14:00) skulle spelas ikväll (tisdag 14/3, kl. 19:00) istället då dagens motståndare Bjärreds IBK hade stor sjukfrånvaro i sin trupp. Förra mötet (20/11, 2022) som även den spelades i vår "borg" i Pantamera Flickor E, Södra Höst slutade med en stabil 9-3 vinst till våra tjejer. Vi hoppades på något liknande ikväll :-).

 

Vi mönstrade följande lag;
Ella i mål, Bella/Nea som backar bakom Edith/Lykke/Sanna, Noellé/Siri som backar bakom Mollan/Clara/Vaneza. Ellie tog hand forwardsbytena, Elvira och Julle kunde dessvärre inte medverka pga sjukdom. Första matchen utan Julle i kassen, som tur är har vi Ella som back-up :-).

 

Åka hängde givetvis i sin sedvanliga basketkorg för att supporta tjejerna! 

 

En ganska så avslagen match, Bjärred parkerar "bussen" framför sin egen kasse matchen igenom, tre-fyra gånger som dom är tre spelare på vår planhalva. Vi lyckas inte dra upp något bolltempo och rörelse så Bjärred har relativt lätt att rensa iväg bollen och chansa på kontringar. Vi gör två mål i första perren och matchen känns som avgjord och att fler bollar ska trilla in men återigen så saknar vi effektiviteten och hungern. Tjejerna (läs Ella) lyckas hålla nollan bakåt intakt och vi gör 3-0 i mitten av tredje perren och tre poäng in på kontot. 

 

Period 1 (2-0)
1-0 Edith (ass Nea)
2-0 Lykke (ass Edith)

 

Period 2 (0-0)
 
Period 3 (1-0) 
3-0 Mollan (ass Clara), står som SM (självmål) men det var det ju inte....

 

Nästa match, för övrigt sista seriematchen för denna säsong är nu på söndag 19/3, kl. 16:00 borta mot FC Helsingborg i Helsinborg Arena B.

 

Vi har aldrig spelat mot FCH innan, kul med ny bekantskap. 

 

Oavgjort eller vinst för våra tjejer och de slutar som sämst på en fin fin 3:e plats, imponerande bra gjort isf då merparten av alla motståndare 
har tjejer som är födda 2009 och vissa lag har t.o.m. haft tjejer som är födda 2008. ALLA Åkarps IBK supportrar till Helsingborg på söndag!

 

/Tränarstaben

Andra raka förlusten
2023-03-09 10:04

Vi begav oss till Munka Ljungby söndag 5/3 för möte mot Munka Ljungby IBK. Ny match med tufft motstånd, kul.

 

Vi mönstrade följande lag;
Julle i mål, Bella/Nea som backar bakom Edith/Lykke/Sanna 

Noellé/Siri som backar bakom Mollan/Clara/Vaneza. Ellie och Elvira tog hand om forwardsbytena, Ella stannade hemma för att vila sitt ömmande knä.

 

Åka hängde givetvis med för att supporta tjejerna!

 

Kul och spännande match som vi är i ledning (0-1, 1-2, 2-3 och 3-4) nästan hela matchen, men Munka Ljungby kvitterar hela tiden. Vi tar time-out när det återstår dryga två minuter för att försöka få in 4-5. Tyvärr så är det Munka Ljungby som gör 5-4 istället, vi plockar ut Julle men får dessvärre inte in bolluslingen.

 

Matchen kunde slutat hur som helst, tyvärr saknar vi effektiviteten matchen igenom, samt att vi står på hälarna och inte riktigt tar jobbet hela vägen.

 

Period 1 (2-2)

0-1 Edith (ass Sanna) 

1-1 Munka Ljungby

1-2 Lykke (ass Edith)

2-2 Munka Ljungby


Period 2 (2-2)
2-3 Edith (ass Sanna)

3-3 Munka Ljungby

3-4 Clara (ass Noellé)

U2 Lykke

4-4 Munka Ljungby
 
Period 3 (1-0)

5-4 Munka Ljungby
 

Nästa match på schemat är nu på söndag 12/3, kl. 14:00 hemma i "borgen", då Bjärreds IBK kommer på besök. Förra mötet (20/11, 2022) i Pantamera Flickor E, Södra Höst slutade med en stabil 9-3 vinst till tjejerna.

 

/Tränarstaben

Första förlusten
2023-03-09 09:46

Dags att att bege sig till Häljarp denna fredag 3/3 för att spela den framflyttade matchen.

 

Vi ställde upp enligt följande;

 

Julle intog kassen som vanligt, Bella/Nea/Noellé som backar, sedan hade vi två st kedjor framåt i form av Edith/Lykke/Sanna och Mollan/Clara/Vaneza, Ellie/Elvira tog hand om forwardsbytena, Ella och Siri kunde inte delta.

 

Åka tog sin sedvanliga plats i basketkorgen för support ;-)

 

Häljarps SK sätter en rejäl press första 5 minuterna och får utdelning direkt då vi står på tårna. Vi kvitterar i slutet på första perioden och går till paus med ställningen 1-1. Vi kommer i underläge matchen igenom och får jaga, vi plockar ut Julle och trycker på för en kvittering men Häljarp lyckas bryta bollen och rullar in 4-2 i tom kasse.

 

Tjejerna blev tagna av det hårda och stundtals brutala spelet ifrån Häljarps SK.

 

Tyvärr så gjorde dagens rättskipare ingenting åt det utan tillät detta matchen igenom, TRÅKIGT VÄRRE!

 
Period 1 (1-1)
1-0 Häljarps SK

1-1 Clara (ass Noellé)

 
Period 2 (2-1)
2-1 Häljarps SK

2-2 Clara (ass Mollan)

3-2 Häljarps SK
 
Period 3 (1-0)

4-2 Häljarps SK

 

Nästa match på schemat är redan på söndag 5/3 kl. 17:00, även den borta, mot Munka Ljungby.

 

/Tränarstaben

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Åkarps Innebandyklubb, 22/03 10:00 
Åkarps Innebandyklubb, 21/03 18:28 
Åkarps Innebandyklubb, 19/02 16:17 
Åkarps Innebandyklubb, 02/10 18:34 
Åkarps Innebandyklubb, 25/09 18:51 
Åkarps Innebandyklubb, 17/03 20:25 
 
HUVUDSPONSORER